'De Bakkerij' wordt nieuwe naam voor plangebied Fuite

28 oktober '21

Via een prijsvraag konden belangstellenden, potentiële kopers en inwoners van IJsselmuiden een naam bedenken voor de nieuwe wijk in IJsselmuiden waar ooit bakkerij Fuite heeft gestaan. ‘De Bakkerij’ heeft de meeste stemmen gekregen en wordt hiermee de naam voor de nieuwe wijk.

Prijsvraag rondom de naamgeving

Binnen het plangebied in IJsselmuiden, met daarin de plek waar ooit bakkerij Fuite heeft gestaan, is ruimte gekomen om een nieuwe wijk te ontwikkelen. Projectontwikkelaars Bemog, BPD en de gemeente Kampen werken samen aan de uitwerking van dit gebied om hier een mooie nieuwe wijk te realiseren in de toekomst.

Het gebied, waar de beoogde wijk komt, heeft al jaren de onofficiële naam Fuite. Dit vanwege de bakkerij die daar ooit heeft gestaan. Bakkerij Fuite is jaren geleden vertrokken naar Apeldoorn, maar in de volksmond is de naam Fuite in IJsselmuiden blijven bestaan.

Proces
Via een prijsvraag rondom de naamgeving van de nieuwe wijk zijn 64 diverse namen ingediend. Vervolgens heeft de selectiecommissie deze lijst van 64 namen teruggebracht naar 6 namen:
- De Kooi
- De Bongerd
- Zuidwijk
- Ringdijklanden
- Ringwijk
- De Bakkerij

Afgelopen zomer kon er gestemd worden op bovenstaande namen.

De stemmen zijn inmiddels geteld en uit deze telling is naar voren gekomen dat ‘De Bakkerij’ de meeste stemmen heeft ontvangen en hiermee de naam van de nieuwe wijk in IJsselmuiden wordt.

  Meer nieuws lezen
  Wonen in IJsselmuiden