Oproep indienen nieuwe naam plangebied IJsselmuiden

13 april '21

Op en rondom de plek waar ooit bakkerij Fuite stond, zal in de toekomst een nieuwe wijk ontwikkeld worden. In de volksmond heet deze plek al jaren Fuite, maar officieel heeft dit gebied geen naam. Tijd om daar verandering in aan te brengen. En daarvoor hebben wij jouw hulp nodig.

image alt

Ben jij creatief, origineel en kan jij een unieke naam verzinnen voor dit gebied? Laat dat dan voor 21 mei 2021 ons weten. Het zou toch fantastisch zijn als de toekomstige nieuwe wijk in IJsselmuiden de naam krijgt die jij hebt bedacht!

Spelregels

Er zijn een aantal voorwaarden waar de nieuwe naam van het plangebied aan moet voldoen:

  • de naam heeft (historische) verbondenheid met IJsselmuiden
  • de naam moet de komende 100 jaar kunnen worden gebruikt, dus mag niet teveel gelinkt zijn aan de actualiteit
  • geen vernoeming naar nog in leven zijnde personen, of bedrijven
  • bij vernoeming naar personen moet er sprake zijn van bijzondere verdiensten op het gebied van bestuur, historisch, economisch, wetenschappelijk, cultureel of sociaal-maatschappelijk
  • de naam mag geen verwarring kunnen geven met bestaande namen van straten of objecten in de buurt

Heb jij een mooie naam voor het plangebied en voldoet deze naam aan de voorwaarden? Stuur de naam dan met een korte motivatie voor 21 mei 2021 naar [email protected]. Na 21 mei wordt er uit de ingediende namen een selectie gemaakt door de selectiecommissie. Je ontvangt dan een mail of jouw ingediende naam geselecteerd is. Vervolgens kan er gestemd worden tot half juni 2021.

Nadat de stemmen geteld zijn, zal de naam die de meeste stemmen heeft, officieel vastgesteld worden door het college van B&W. Een paar dagen later zal de winnende naam onthuld worden door de wethouder met de indiener van de winnende naam.

  Home
  Nieuws